Eddikesyltede pærer

Eddikesyltede pærer

Sharing is caring!

Eddikesyltede Pærer er et lækkert alternativ til eksempelvis asier, det er meget lækkert og en god måde at bruge et evt. overskud af pærer på. du kan også bruge de eddikesyltede pærer til at give dine salater et pift.

Du skal bruge:

  • 8 faste pærer
  • 500 ml eddike
  • 400 g honning
  • 1 tsk fennikel
  • 1 tsk lakridsrod

Sådan gør du

Eddike, sukker og syltekrydderier koges op, du kan vælge at bruge kanel og varme krydderier, eller sennep s frø og laurbærblade, jeg syntes lakridssmagen kunne smage godt så derfor denne smags kombination. Atamon kan tilsættes.

Skær pærerne i kvarte og skræl dem og fjern kærnehuset. Hvis de er hårde koges de op i vand, de må ikke blive for bløde, de pære jeg brugte var meget modne så dem har jeg ikke kogt men bare overhældt dem med varm lage.  Læg pærerne ned i skoldede glas og hæld lagen over dem, sæt låg på med det sammen låg på og afkøles.

Hvis der bliver en rest lage til overs så gem det i en flaske, det er super til salat dressing,

Pærerne er lækre til al slags kød.

syltede pære