Fermenterede hvidløg
Fermenterede hvidløg kan både laves med honning og med en lacto fermentering. Det er en god måde at bevare hvidløgene og de får en mildere smag af hvidløg så de kan bruges i salat, marinader eller bruges mod infektioner, snue og ondt i halsen.
Honning fermentering
Det er vigtig at honningen ikke har været varmet op hvis den naturlige fermentering skal gå i gang. Det er meget let at lave de honning fermenterede hvidløg.
Du skal bruge et patent glas.
En masse pillede hvidløgsfed
Rå honning
Sådan gør du:
Vask patent glasset grundig, fyld det op til 3/4 del med hvidløgs fed. hvis honningen er fast kan den lunes forsigtig over et vandbad. Det må ikke kommer over 40 grader. hæld det over hvidløgene.
Vend glasset en gang i mellem så alle hvidløgene bliver dækket. stil patent glasset på en tallerken da det godt kan komme lidt honning ud. hvis du ikke har et patent glas kan et almindelig glas bruges, men skru ikke låget for hårdt på da der udvikles gas i glasset. det tager ca. 2-4 måneder inden de er klar til brug.
Lacto fermentering
Du skal bruge et patent glas
en masse pillede fed hvidløg
en 2% salt lage (20g salt per liter)
lidt rosa peber
Sådan gør du:
opløs saltet i vandet,
pil hvidløgs feddene og pak dem i et glas hæld saltlagen over hvidløgene,
Luk låget og stil det køligt, fermenteringen starter automatisk, husk at lufte glasset ud. da der ellers kan danne tryk. lad det fermenter i 1-2 måneder alt efter temperaturen