Fermenterede hvidløg

Fermenterede hvidløg

Sharing is caring!

Fermenterede hvidløg kan både laves med honning og med en lacto fermentering. Det er en god måde at bevare hvidløgene og de får en mildere smag af hvidløg så de kan bruges i salat, marinader eller bruges mod infektioner, snue og ondt i halsen.

fermenterede hvidløg

Honning fermentering

Det er vigtig at honningen ikke har været varmet op hvis den naturlige fermentering skal gå i gang. Det er meget let at lave de honning fermenterede hvidløg.

Du skal bruge et patent glas.

En masse pillede hvidløgsfed

Rå honning

Sådan gør du:

Vask patent glasset grundig, fyld det op til 3/4 del med hvidløgs fed. hvis honningen er fast kan den lunes forsigtig over et vandbad. Det må ikke kommer over 40 grader. hæld det over hvidløgene.

Vend glasset en gang i mellem så alle hvidløgene bliver dækket. stil patent glasset på en tallerken da det godt kan komme lidt honning ud. hvis du ikke har et patent glas kan et almindelig glas bruges, men skru ikke låget for hårdt på da der udvikles gas i glasset. det tager ca. 2-4 måneder inden de er klar til brug.

honning fermenterede hvidløg

Lacto fermentering

Du skal bruge et patent glas

en masse pillede fed hvidløg

en 2% salt lage (20g salt per liter)

lidt rosa peber

Sådan gør du:

opløs saltet i vandet,

pil hvidløgs feddene og pak dem i et glas hæld saltlagen over hvidløgene,

Luk låget og stil det køligt, fermenteringen starter automatisk, husk at lufte glasset ud. da der ellers kan danne tryk. lad det fermenter i 1-2 måneder alt efter temperaturen

lacto fermenterede hvidløg