Kastanjer i sirup
Kastanjer i sirup er en alsidig ingrediens. De kan spises som en lækker snack, tilføjes til desserter som is eller kager, eller endda bruges som fyld i chokolader eller bagværk. De kan også være hoved komponenten i traditionelle retter som kuri kinton, hvor de serveres med mosede søde kartofler som en lykkebringende nytårsret.
Fremstillingen af Kastanjer i Sirup
Kastanjer i sirup er ikke blot en lækker efterårssnack, men også en smagfuld tradition, der fejrer velstand og velstand. Deres glansfulde udseende og søde smag gør dem til en eftertragtet delikatesse i Japan og andre steder i verden. Så næste gang efteråret nærmer sig, hvorfor så ikke prøve at lave dine egne kastanjer i sirup og deltage i denne skønne kulinariske
At lave kastanjer i sirup er en proces, der kræver tålmodighed og omhyggelighed. Her er en kort gennemgang af, hvordan det gøres:
Forberedelse af kastanjer, Giv Kastanjer et kort opkog så er de nemmer at skrælle forsøg at fjerne de indre hinder uden at ødelægge kastanjen.
Forberedelse af sirup: En sirup lavet af sukker, brunt sukker og mirin (en sød risvin) tilberedes. Denne sirup vil give kastanjerne deres skinnende glans og en sød smag.
Sødet i sirup: Efter at kastanjern har simret, placeres de i siruppen. De simrer yderligere i siruppen i cirka 20 minutter, hvilket gør dem søde og sirupsagtige.
Opbevaring: Efter at kastanjerne er blevet tilberedt og afkølet, opbevares de i en tætsluttende beholder i køleskabet i mindst et halvt døgn, hvilket giver dem tid til at suge siruppen til sig og udvikle deres smag.
I den traditionelle opskrift skal der gardenia frugt i men det kan man ikke få i Danmark. Så jeg har lavet den uden.
Det skal du bruge:
20 kastanjer (kuri chestnuts)
2 spsk riseddike
100-120 g almindeligt sukker
50 g honning
2 spsk mirin
400 ml vand
Instruktioner:
giv kastanjerne et kort opkog, de skal ikke koge færdig, så bliver de nemmer at pille skallen af.
Fjern de indre hinder fra kastanjerne omhyggeligt med en kniv. Fyld en skål med vand og læg de skrællede kastanjer i det. Lad kastanjerne ligge i vandet i 30 minutter og skift vandet, når det bliver uklart.
Når det begynder at koge, tilsæt de skrællede kastanjer. Lad det simre over lav varme i 15 minutter.
Fjern de simrede kastanjer og overfør dem til en anden gryde, pas på ikke at knække dem. Tilsæt vand (mængden er angivet i opskriften) og sukker til gryden med kastanjerne og bring det i kog. Når det koger, lad det simre over lav varme i 20 minutter.
Sluk for varmen og overfør kastanjerne til et rengjort glas, siruppen koges ind til den tykner tilsæt en tsk atemon og luk låget sæt dem i køleskabet i mindst en halv dag.
KASTANJER I SIRUP
Equipment
- 1 gryde
Materials
- 20 styk kastanjer
- 2 spsk riseddike
- 100-120 g almindeligt sukker
- 50 g honning
- 2 spsk mirin
- 400 ml vand
Sådan gør du
- giv kastanjerne et kort opkog, de skal ikke koge færdig, så bliver de nemmer at pille skallen af.
- Fjern de indre hinder fra kastanjerne omhyggeligt med en kniv. Fyld en skål med vand og læg de skrællede kastanjer i det. Lad kastanjerne ligge i vandet i 30 minutter og skift vandet, når det bliver uklart.
- Når det begynder at koge, tilsæt de skrællede kastanjer. Lad det simre over lav varme i 15 minutter.
- Fjern de simrede kastanjer og overfør dem til en anden gryde, pas på ikke at knække dem. Tilsæt vand (mængden er angivet i opskriften) og sukker til gryden med kastanjerne og bring det i kog. Når det koger, lad det simre over lav varme i 20 minutter.
- Sluk for varmen og overfør kastanjerne til et rengjort glas, siruppen koges ind til den tykner tilsæt en tsk atemon og luk låget sæt dem i køleskabet i mindst en halv dag.