Mango chutney
Mango chutney er et super lækkert tilbehør, til din aftensmad. Det kan hold sig længe og det er en god måde at bruge overskuds frugt. jeg var så heldig at få en del mango frugter, som havde lidt pletter og trængte til at blive brugt. Så de blev til en lækker mango chutney. Man bestemmer selv både hvilke krydderier man vil have i. og hvor stærk den skal være.
Det skal du bruge:
2 spsk Neutral olie til stegning, du kan også bruge kokos olie
2 tsk Frisk revet ingefær
3 fed hvidløg
1 løg
1 chilli , alt efter hvor stærk du vil have den, kan du fjerne kernerne.
2 tsk nigella
1 tsk hakket gurkemeje
2 stjerne anis
10 kapsler kardemomme
2 stilke lemongræs ( kan udlades)
400 g sukker
250 ml eddike
5 mangoer
Sådan gør du
Skræl mangoen og skær den i tern, riv ingefæren, hak løg hvidløg og chill. Skær lemongras i to stykker. Varm olien op i en gryde og sauter løg og hvidløg til de bliver klare. Tilsæt krydderierne og lad dem riste med. Så tilsættes mango, sukker, eddike og nigella. Det hele koges op til det har den konsistens du ønsker. Jeg kan godt lide min med stykker af mango men ellers kan du kvase dem med en kartoffelmos presser. Jeg har taget stilkene af lemongras op efter kogning da jeg syntes det bliver træagtige. Du kan lege med krydderierne, mange putter kanel og nelliker i. det har jeg valg ikke at gøre. Men smag din chutney til så den rammer den smag ud kan lide.
[zrdn-recipe id=13]