Rødkål til Jul
En julemiddag bliver altså ikke komplet før der er lavet hjemmelavet rødkål, det er ikke særlig svært og det smager bare 100 gange bedre end den rødkål man køber. Det er noget, som med fordel kan laves længe før jul, så det er ikke noget man skal stå med i sidste sekund.
Den opskrift jeg har bruge gennem de sidste år er som følger:
1 eller 1/2 alt efter hvor stort det er rødkålshoved
4 spsk andefedt (smør kan bruges)
1 helt løg
4 dl rødvin
75 g brun farin
10 allehånde
10 hele nelliker
1 stjerneanis
2 peber korn
4 spsk solbærsaft
1 dl eddike
Salt og friskkværnet peber.
Sådan gør du
snit kålen fint i strimler skær stokken fra, det gør ikke noget det har lidt struktur så jeg skærer det bare med en skarp kniv, steg kålen i andefedt hvis du har det, ellers brug smør, kålen steges til den er blank, den skal ikke brune.
Når kålen er blevet varmet gennem hældes de øvrige ingredienser i gryden og der vendes rundt i kålen, der lægges låg på og det hele simre i ca 2 timer ved svag varme.
Så smages kålen til, juster sødme med saft, og krydder med salt . når den ønske smag er opnået og kålen er mør, uden dog at være kogt ud, fyldes det hele på skoledeglas og sættes på køl, og der er klar til jul, der bliver ca 2 store glas.
[zrdn-recipe id=4]