Salt syltede citroner

Salt syltede citroner

Sharing is caring!

Jeg har længe haft lyst til at kaste mig ud i salt syltede citroner da jeg syntes det lød sjovt og en spændende smags giver til mine madretter, så jeg købte en masse øko citroner hjem og gik i gang. man kan bruge de salt syltede citroner i marokkanske retter, eller i dressinger, de bliver utrolige aromatiske og kan holde sig lang tid.

Du skal bruge:

  • Et rengjort patent glas
  • Øko citroner
  • Groft salt
  • Kogende vand
  • Citronsaft
  • Krydderier

Til det store glas er brugt 9 øko citroner, vask citronerne godt inden brug. Start med at hælde en spiseskefuld salt ned i glasset,

skær citronerne op i kvarte hvor de stadig hænger sammen i enden. og en spsk. groft salt puttes ned i hver citron og den lukkes sammen. de pakkes tæt ned i glasset og når glasset er fyldt tilsættes endnu en spsk salt og der fyldes op med kogende vand og saften af en citron.

De skal være dækket at saltlage når glasset lukkes ellers mugne de. Nu skal de står mørkt i en måned mens fermenteringen går i gang. brug et patent glas så kuldioxiden kan slippe ud

Jeg har valgt at krydder dem med rosmarin man man kan bruge kanel, lauerbærblade eller hvilken smag man ønsker