Syltede kvæder
Lige nu er det tid for kvæder og jeg fik nogle foræret som selvfølgelig skulle blive til noget lækkert så derfor blev det til syltede kvæder og kvæde marmelade. som komme i det næste opslag. det er en rigtig lækker og meget aromatis frugt som dufter rigtig dejlig og får en smuk rød farve.de passer rigtigt godt til madretter eller på et ostebord.
Til 3 glas brugte jeg:
2,5 dl eddike
600 g sukker
0.5 l vand
1.5 kg kvæder
5 kardemommekapsel
5 kryddernellike
Vask kvæderne, og gnid dunene af i. Skær i kvarter og tag kernehuset ud. Kom det hele i en gryde der ikke er af hverken jern eller aluminium. Kog roligt til kvæderne er møre og saften kogt ind til en tyk, rødgylden saft kogetiden er ca 1 time. Den vil gelere smukt rundt om kvædestykkerne. Hvis kvæderne er meget sure og beske skal der mere sukker til.