syltede svampe

syltede svampe

Sharing is caring!

Jeg er en ivrig svampejæger og når der er svampe sæson så har man rigtig mange svampe, nogle bliver stegt , nogle bliver tørret og nu skulle jeg prøve at sylte nogle. Derfor har jeg lavet syltede svampe. og de er et lækkert pift til vinterens middagsretter

svampe

til syltede svampe skal bruges.

5 dl æblecidereddike (eller vineddike) 4 spsk. honning

3 stilke frisk timian

1 tsk. hele sorte peberkorn

200 g blandede svampe som rørhatte

Sådan gør du: 

Bring eddike og honning i kog i en gryde sammen med timian og peberkorn, og lad lagen simre i ca. 10 minutter, til der er 3 dl væske tilbage.

Børst svampene rene, rens dem for rør hvis du bruger rørhatte og skær dem i mindre stykker , Vend svampene i eddikelagen i gryden, og lad dem simre i 3 minutter under låg.

Afkøl svampene i lagen, og hæld dem i et rengjort glas sammen med lagen. Sæt låg på glasset. Svampene kan spises med det samme, men bliver kun bedre af at trække i et døgn. de kan bruges som tilbehør eller bruges i en salat

svampe

Du skal også lave en krydder eddike for at bruge havens råvare Krydder eddike