Tomat relish

Tomat relish

Sharing is caring!

Tomat relish er endnu en super måde at få brugt de grønne tomater til denne lækre tomat relish som passer super til en burger eller som spicy topping på hotdog. der er ofte rigtig mange grønne tomater når drivhus sæsonen slutter og det er en skam at smide dem ud. får de lidt kærlighed bliver de rigtig lækre. så nu skal der syltes. du bestemmer selv hvilke krydderier du vil gå med, jeg har brugt varme krydderier, men du kan sagtens skifte kanelsen ud med spidskommen.

ingridienser

1,25 kg grønne tomater

1 rød snack peberfrugt

1 stort løg

35 g salt

250 ml lager eddike

185 g sukker

1/2 stang kanel alt efter smag

ca 5 hele allehånde

1 chilli(alt efter hvor stærk du ønsker det)

1 stjerneanis

sort peperkorn

Sådan gør du:

skær løg,peber,chilli og tomater i grove tern. og bland det med salt lad grønsagerne stå i nogle timer.

kog derefter blandingen op i ca 5 min sig væden fra i et dørslag

fyld de hele krydderier i et kaffefilter og kog lagen op med sukker salt og eddike samt krydderier, tilsæt de hakkede grønsager og kog det hele mørt.

når det er mørt blendes blandingen med en stavblenter , til den ønskede konsistens og relishen er klar til at fylde på skoldede glas

tomat relish

Du kan også sylte de grønne tomater Syltede grønne tomater