yuzu marmelade

yuzu marmelade

Sharing is caring!

Da jeg også nørder med japanske mad og har en blok med japanske opskrifter har jeg lavet denne opskrift, i får den også lige har på denne side, den vil også kunne laves med Citron.

Da jeg er så heldig at jeg nogle gange får en masse yuzu frugter har jeg kastet mig over at lave yuzu marmelade. I Japan bruges Yuzu marmelade ikke kun som marmelade som vi normalt bruger det, men også som te, hvor man tilsætter varmt vand. Det smager lækkert. Men du kan også bruge marmeladen som man normalt bruger marmelade oven på brød. Det er en lidt tidskrævende opskrift, men da Japanske mad jo er min hobby hygger jeg mig med at lave det. Jeg har fået ros for min Yuzu marmelade fra en japaner som bor her i Danmark. Så tro jeg har ramt smagen rigtigt.

Hvad er Yuzu- yuzu er en japanske citrusfrugt med en meget aromatisk skal. Den minder m en citron men har rigitg mange kerner og er ikke så saftig som de citroner vi kender. Det er ikke ret mange steder man kan købe Yuzu frugter og der er ret dyre. Da de bliver importeret fra Japan.

Jeg har prøvet at tage så mange billeder undervejs for at forklare processen.

Det skal du bruge

14 yuzu frugter, ØKO

Den halve mængde sukker af den mængde yuzu som du bruger. Det vejer du af senere i processen

Sådan gør du

Vask dine yuzu frugter godt, halver dem og tag kernerne ud, gem kernerne da de skal koge med da de indeholder meget Pektin som er med til at få din marmelade til at stivne. Der er rigtig mange kerner i.

Nu pressen saften ud af Yuzu frugten, samles det i en skål. Så skrabes skillevæggene ud, de lægges i en gryde med rigelig vand og koges møre i 10 minutter. Det fjerner også bitterstofferne, de hældes over i et dørslag og vandet presses ud, vandet kassers. Nu hakkes skillevæggene groft, og sættes til side,

Skær de tomme skaller i kvarte og skrab som meget af den hvide hinde af som mulig med en teske, skær skallerne i fine strimler, ikke for brede. Put dem i en gryde med rigelig vand. Giv dem et opkog i ca 10 minutter, kasser vandet og kog dem endnu en gang i rent vand, hvis du ikke vil have din marmelade for bitter. Kasser vandet og sæt skallerne til side.

kogning af skaller

Nu skal der vejes, vej skaller, skillevæggene, og juicen. Du finder nu den samlede mængde. Du skal bruge den halve mængde sukker i forhold til skaller, skillevægge og saft.

Kom sukker, skaller, skillevægge og saft i en gryde , jeg har lagt kerne i en trådsi oven i så de koger med, og kog det langsomt op under omrøring. Det skal koge ca 30-40 minutter.

kogning af yuzu marmelade

Der bliver ca 4 glas, disse glas skal være rene og skoldede inden marmeladen kommes i.

Fyld den varme marmelade op det skolede glas og luk låget.

yuzu marmelade