Abrikos marmelade med timian

Abrikos marmelade med timian

Sharing is caring!

Abrikos marmelade med timian kan noget , det bliver en søde og syrlig marmelade som klæder en ost. Abrikoser er en lidt overset frugt som vi ofte kun bruger tørret til jul, men den friske frugt er også rigtig lækker med sin frisk aromatiske smag, det er en rigtig solskins frugt med sit orange blød skind og saftig frugtkød.

abrikoser

jeg har lavet en lækker abrikos marmelade som passer fantastisk til ost, men også en ristede fransbrød. med smør og abrikos marmelade. det er nemt at lave så kommer du forbi abrikoser så tag dem endelig med hjem. jeg vil prøve at lave den lidt anderledes , derfor er den lavet med timian.

Det skal du bruge

1 kg abrikoser

260 g sukker

450 g honning

3 dl vand

2 kviste timian

2 tsk marmelade pulver

Sådan gør du:

Skyld og udsten abrikoserne, skær dem i terne, put abrikoserne i en gryde med sukker, honning og vand, og timian lad det hele kogte til abrikoserne er møre, lad marmeladen koge uden læg til den tykner, fjerne grove stilke fra timian hvis der er sådanne, rør 2 tsk rød marmelade pulver op i lidt sukker og hæld det ned i marmeladen og lad det koge op tjek tykkelsen ved at hælde lidt marmelade ud på en kold tallerken. Hvis den ikke er tyk nok koges den lidt længer. Fyld marmeladen i rene skoldede glas.

abrikos marmelade med timian

Abrikos marmelade med timian

Abrikos marmelade med timian, dejlig lidt andreledes marmelade som passer godt på ostebordet
Forb. tid20 minutter
Active Time30 minutter
Samlet tid50 minutter
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Keyword: abrikoser
Yield: 4 glas
Kalorier: 300kcal
Forfatter: Lone

Equipment

  • 1 gryde

Materials

  • 1 kg abrikoser
  • 260 g sukker
  • 450 g honning
  • 3 dl vand
  • 2 kviste timian
  • 2 tsk marmelade pulver

Sådan gør du

  • Skyld og udsten abrikoserne, skær dem i terne, put abrikoserne i en gryde med sukker, honning og vand, og timian lad det hele kogte til abrikoserne er møre, lad marmeladen koge uden læg til den tykner, fjerne grove stilke fra timian hvis der er sådanne, rør 2 tsk rød marmelade pulver op i lidt sukker og hæld det ned i marmeladen og lad det koge op tjek tykkelsen ved at hælde lidt marmelade ud på en kold tallerken. Hvis den ikke er tyk nok koges den lidt længer. Fyld marmeladen i rene skoldede glas.