Fersken marmelade
Jeg var så heldig at få en masse små ferskner hos min mor da de var blæst ned af hendes træ. De blev til en lækker fersken marmelade som virkelig smager at sommer. En lækker marmelade til ost , eller et hyggelig morgenbord. det er ret nemt at lave fersken marmelade.
Sådan laves den:
Kogetid 1time
- 2,5 kg ferskner
- 1,5 kg sukker gerne rørsukker
- En vanilie stang
- Saft fra en citron
Vask fersknerne godt, jeg skrællede dem ikke . Flæk ferskenerne og tag stenene ud, skær dem i tern, og put dem i en gryde med sukker og vanilje og citronsaft start med at koge dem ved svag varme til de har smidt vandet, kog derefter vandet væk ved at øge temperaturen.
Efter ca en time kan konsistensen testet på en kold underkop, er det stadig for tyndt koges yderligere, når den rette konsistens er nået hældes det hele på rengjorte og skoldede glas og lukkes varme så de danner undertryk. Du kan også lave Kvæde marmelade
[zrdn-recipe id=11]