Figne marmelade med gin

Figne marmelade med gin

Sharing is caring!

Her kommer en super lækker figne marmelade som passer fantastisk til ostebordet, sammen med en brie eller en blåskimel ost, den kan laves både på friske figner eller de tørrede, til min figne marmelade har jeg brugt de tørrede figner og lige sat dem i blød en times tid inden de skal bruges så de bliver bløde og lækre. ginen giver en dejlig smag i marmeladen som er et godt spil mellem det søde og enebærrene, jeg har bare brugt en billig gin.

Det skal du bruge

skallen fra en appelsin Øko

4 spsk honning

saften af en appelsen

1 tsk timian

500 g tørrede figner

1 dl gin

Sådan gør du

Sæt fignerne i blød i vand så de er dækket,

Når de er opblødte, skæres de i kvarte og den hårde stilk skæres fra. Så op i en gryde med vandet af opblødningen, der skal ikke alt for meget vand i bare så de lige er dækket.

tilsæt honning og timian appelsin skal og appelsin saft og kog det helt til de er møre, ca 40 min ved svag varme , når de er møre og de er kogt til en ret tyk konsistens, stavblendes de og smages til med sødme, marmeladen skal op og koge igen, så ginen tilsættes, smag marmeladen, efter ginen er tilsat skal den ikke koge. hæl det på rene sterile glas og opbevares på køl.

figne marmelade

[zrdn-recipe id=3]