Groft Sennep
jeg har kastet mig over at lave groft sennep, da jeg syntes det er et lækkert produkt og det kunne være sjovt at smag sætte sin egen groft sennep. der er uanede smag sammensætninger, alt efter hvilken retning man ønsker sin sennep.
jeg elsker en meget grov og ikke for stærk sennep, hvor man kan poppe de små sennepsfrø med tænderne. Så må den gerne være krydret og lidt til julebordet, men ikke totalt julet, så det er blevet en sennep som kan passe til fisk, eller en medister. Hvor der er musket, kanel, koriander frø og dildfrø i. Du kan selv variere den i en utalt at varianter og det er ret ment at lave.
Sådan gør du
180 g gule senneps korn
90 g brune senneps korn
5 tsk sennepspulver
1 tsk alehånde pulver
1/2 tsk muskat nød
1/2 tsk kanel
2 tsk korianderfrø pulver
1 tsk dild frø hele
1 tsk gurkemeje ( for farvens skyld)
1 tsk salt
4 dl eddike ( jeg brugte bare lager eddike )
4 spsk sukker
1/2 dl honning
1.d dl eddike til senere brug
Sådan gør du:
kom det hele i en gryde og giv det et opkog, når det har kogt hældes det i en ren bøtte med låg og sættes på køl, lad det stå 3-4 dag og smag så på det, så kan du justere smagen af sødme og krydderierne, når den er det stavblender du det til det har den grovhed du ønsker og fyld det på rene sterile glas.
[zrdn-recipe id=1]