Havtorn syltetøj

Havtorn syltetøj

Sharing is caring!

Havtorn er et spændende og aromatisk bær, som dog kræver en del sukker. Da den er ret sur, det kan bliver en lækker havtorn syltetøj, sammen med nogle appelsiner. Havtorn findes oftest ved kysterne i klitterne. så afsted med mig ud og jagte havtorn, jeg fik et tip om hvor jeg skulle køre hen, men det er ofte sommerhus områder så folk kikkede lidt da jeg gik igang med med at klippe havtorn grene af. Det er nemmest at klippe grene af og tage med hjem og lægge i fryserne. Da det gør det meget nemmere at få bærrene af, hvis de ikke er frosne år bærrene eller nemt går i stykker og grene stikker rigtig meget . Når grene er frosne er det nemt at tage bærrene af grenene. De skal helst have frost for at få det bitte væk.

havtorn

1 kg havtorn

2 saften appelsiner

1 l vand

1 kg sukker

Kog havtorn bærrene op i vandet, til de er møre. Purre bærrene gennem gennem en sigte, så de sorte kerne bliver tilbage i sigten, bland appelsinsaft i og tilsæt sukker. Kog det hele ind til den ønskede konsistens, Hæl det på skoldende og rene glas. Så har du en lækker havtorn syltetøj.

havtorn syltetøj

se mine andre opskrifter på marmelade Fersken marmelade