Kandiserede cedro citroner
Hvad er Cedro citroner
En cedro-citron kommer fra Sicilien, den er meget større end en normal citron. Den kan spises med skal og det hele! Den tykke hvide del af skallen, udgør faktisk en lige så stor del af frugten som frugtkød. I modsætning til andre citrusfrugter er skallen ikke bitter men derimod mild og let sødlig.
Denne sicilianske citron, gør sig glimrende. I både i marmelade eller pickles eller giv din varme ret et lille citrus-pift, med små tern af cedro-citron.
Ellers kan citronen bruges i salater, hvor du skærer skallen i meget tynde skriver. Skallen marineres i citronsaft, olivenolie og gerne frisk mynte eller basilikum for derefter at blandes i salaten.
Sådan bruger jeg mine cedro citroner
Jeg har kandiseret mine cedro citroner. Da den tykke hvide skal bliver en lækker konfekt som kan spises hele eller hakkes til topping på konfekt.
Hvor meget skal du bruge:
300 g frugt skal
300 g sukker
300 g vand
Sådan gør du
Vask Cedro citronerne godt, brug øko cedro så du undgår overflade behandling af skallen.
Skær cedro citronerne i skiver eller både, vej hvor meget frugt du har. Du skal bruge den sammen mængde sukker. Put skallerne i en gryde og dæk dem med vand. Kog dem i 10 min og kasser vandet for at tage det bitre.
Nu hældes vand og sukker i en gryde, lade det hele smelte til en sirup. Tilsæt cedro skallerne og lad det simre i en time.
Efter en time tages skallerne op og lægges på et stykke bagepapir. Sæt dem i ovnen med varmluft og 60 C . Lad dem står i 2 timer , efter de 2 timer tages de ud af ovnene, derefter skal de står og tørre i 12 timer, inden de kan puttes i et lufttæt glas.