Kvæde marmelade
Så skal der laves kvæde marmelade. Kvæder er en meget overset frugt i Danmark, det er ikke ofte man ser den i butikkerne da den kun kan bruges til syltning. Det er ikke en frugt man spiser rå. men den er utrolig aromatisk. du kan også ligge kvæder i en lille skål i stuen så giver de en dejlig duft.
Der er blevet lavet kvæde marmelade, af de flotte kvæder som jeg fik. Denne lækre marmelade har en lækker sødme og aroma, den er krydret med vanilje, og passer dejligt til en brunchen eller et godt stykke ost.
Da kvæder indeholder meget pektin. Som er det stof der får marmelade til at tykne. Derfor behøver man ikke stive kvæde marmelade.
til 3 glas bruges der :
1,2 kg kvæder
3 dl vand
400 g sukker
en vanilje stang
Vask kvæderne og gnid dunene af dem, skær dem i kvarte og fjerne kærnehus. Skær i stykker eller tern, kog kvæderne ved svag varme til de smider vandet og kog dem møre tager ca 1 time , de bliver røde og bløde. jeg masende dem ud med grydeskeen eller man kan blendet dem med stavblænder til den konsistens man ønsker
Du kan også lave Fersken marmelade
[zrdn-recipe id=12]