Limoncello

Limoncello

Sharing is caring!

Limoncello er smagen af Italien, sol og sommer og lune aftner. Det smager fantastiks og er nemt at lave. så savner du Italien og den søde lidt skarpe citronlikør kaldet limoncello så kommer opskriften her.

Det eneste du skal bruge er øko citroner, alkohol, sukker og vand og så lidt tid. jeg er så heldig at jeg ofte kommer forbi frugt som ikke kan sælges i butikkerne så bliver de til hyggelige ting i mit køkken.

Start med at riv skallen citronerne, kun det gule, og hæld alkohol på allerede her kan man se den smukke gule farve

Opstart af limoncello

8 øko citroner

1 l alkohol 40 %

Sukker sirup

1 kg Sukker

1 l vand

Sådan gør du

Vask og tør øko citronerne, riv eller skær den gule skal af citronerne, kom dem ned i en flaske og hæld alkohol på.

Blandingen skal stå og trække ca 14 dage efter de 14 dage siges skallerne fra så du kun har den klare væske

Lav en sukkersirup ved at koge sukker og vand op. lad siruppen køle af. Tilsæt siruppen til alkoholen og smag til undervejs. Du bruger nok kun halvdelen af siruppen. Den skal ikke være kvalmende sød.

Derefter skal limoncelloen trække 7 dage ekstra.  Så bliver den rund og lækker

limoncelle

Du kan også lave lækre saltsyltede citroner med citroner som er i overskud Salt syltede citroner

Limoncello

Limoncello er smagen af Italien, sol og sommer og lune aftner. Det smager fantastiks og er nemt at lave. så savner du Italien og den søde lidt skarpe citronlikør kaldet limoncello så kommer opskriften her. 8 øko citroner
Forb. tid20 minutter
Active Time21 days
Ret: Drinks
Køkken: Italiensk
Keyword: citroner
Yield: 1 flaske
Kalorier: 300kcal
Forfatter: Lone

Equipment

  • 1 flaske

Materials

  • 1 l alkohol 40 %
  • 8 styk øko citroner , kun skallen

Sukker sirup

  • Sukker sirup
  • 1 kg Sukker
  • 1 l vand

Sådan gør du

  • Vask og tør øko citronerne, riv eller skær den gule skal af citronerne, kom dem ned i en flaske og hæld alkohol på.
  • Blandingen skal stå og trække ca 14 dage efter de 14 dage siges skallerne fra så du kun har den klare væske
  • Lav en sukkersirup ved at koge sukker og vand op. lad siruppen køle af. Tilsæt siruppen til alkoholen og smag til undervejs. Du bruger nok kun halvdelen af siruppen. Den skal ikke være kvalmende sød.
  • Derefter skal limoncelloen trække 7 dage ekstra. Så bliver den rund og lækker