Syltede Blåbær
En lige anderledes måde at bruge blåbær på. Her er det kogt med eddike og sukker så det bliver et sødt surt tilbehør til aftensmaden. de syltede blåbær giver et dejligt frisk pift til madden i stedet for eksempelvis tyttebær marmelade. De er krydret med varme krydderier. Så de syltede blåbær vil smage dejligt til julestegen.
Du skal bruge
1 stang kanel
Ca 10 nelliker
10 hele allehånde
2,5 dl æble eddike
1 dl sukker
Ca 800 g blåbær
Sådan gør du
Put krydderier i et tebrev, så de kan fiske op bagefter. Put eddike og sukker og krydderiposen i en lille gryde og kog blandingen op i ca. 5 minutter. Tilsæt blåbærrene og varm det hele forsigtig op. Vend forsigtig rund i bærrene så de ikke brister for meget. De skal være kogte uden at de koger ud. Tag bærrene op af gryden og læg dem i et skoldet glas. Tag krydderierne op af lagen og hæld lagen over bærrene. Luk glassene og de er klar til brug. Det giver ca. 3 glas.
du kan finde flere opskrifter med blåbær her Rabarber blåbær saft
Syltede blåbær
Equipment
- 1 gryde
Materials
- 1 styk stang kanel
- 10 styk Nelliker
- 10 styk Hele allehånde
- 2,5 dl æble eddike
- 1 dl sukker
- 800 g Blåbær
Sådan gør du
- Put krydderier i et tebrev, så de kan fiske op bagefter. Put eddike og sukker og krydderiposen i en lille gryde og kog blandingen op i ca. 5 minutter. Tilsæt blåbærrene og varm det hele forsigtig op. Vend forsigtig rund i bærrene så de ikke brister for meget. De skal være kogte uden at de koger ud. Tag bærrene op af gryden og læg dem i et skoldet glas. Tag krydderierne op af lagen og hæld lagen over bærrene. Luk glassene og de er klar til brug. Det giver ca. 3 glas.