Syltede Blåbær

Syltede Blåbær

Sharing is caring!

En lige anderledes måde at bruge blåbær på. Her er det kogt med eddike og sukker så det bliver et sødt surt tilbehør til aftensmaden. de syltede blåbær giver et dejligt frisk pift til madden i stedet for eksempelvis tyttebær marmelade. De er krydret med varme krydderier. Så de syltede blåbær vil smage dejligt til julestegen.

Du skal bruge

 1 stang kanel

Ca 10 nelliker

10 hele allehånde

2,5 dl æble eddike

1 dl sukker

Ca 800 g blåbær

Sådan gør du

Put krydderier i et tebrev, så de kan fiske op bagefter. Put eddike og sukker og krydderiposen i en lille gryde og kog blandingen op i ca. 5 minutter. Tilsæt blåbærrene og varm det hele forsigtig op. Vend forsigtig rund i bærrene så de ikke brister for meget. De skal være kogte uden at de koger ud. Tag bærrene op af gryden og læg dem i et skoldet glas. Tag krydderierne op af lagen og hæld lagen over bærrene. Luk glassene og de er klar til brug. Det giver ca. 3 glas.

syltede blåbær

du kan finde flere opskrifter med blåbær her Rabarber blåbær saft

Syltede blåbær

syltede blåbær er en dejligt alternativ til for eksempel tyttebåd eller asier
Forb. tid5 minutter
Active Time10 minutter
Samlet tid15 minutter
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Keyword: blåbær
Yield: 2 glas
Kalorier: 250kcal
Forfatter: Lone

Equipment

  • 1 gryde

Materials

  • 1 styk stang kanel
  • 10 styk Nelliker
  • 10 styk Hele allehånde
  • 2,5 dl æble eddike
  • 1 dl sukker
  • 800 g Blåbær

Sådan gør du

  • Put krydderier i et tebrev, så de kan fiske op bagefter. Put eddike og sukker og krydderiposen i en lille gryde og kog blandingen op i ca. 5 minutter. Tilsæt blåbærrene og varm det hele forsigtig op. Vend forsigtig rund i bærrene så de ikke brister for meget. De skal være kogte uden at de koger ud. Tag bærrene op af gryden og læg dem i et skoldet glas. Tag krydderierne op af lagen og hæld lagen over bærrene. Luk glassene og de er klar til brug. Det giver ca. 3 glas.