Syltede grønne valnødder

Syltede grønne valnødder

Sharing is caring!

Syltede grønne valnødder er en lidt andreledse måde at bruge grønne valnødder, det tager lidt tid, men de er et spændende tilbehør.

Processen med syltede Grønne valnødder er slet ikke svær, men det tager mere end en uge. Du skal salte de grønne valnødder i lang tid, før de er klar til at blive syltet ordentligt. Saltningen hjælper med konserveringen og fjerner noget af bitterheden i de umodne valnødder. Når de først er syltet, er de ret holdbare. Valnødderne skal samles i juli inden de danner skald, brug kun valnødder som er hele og pæne uden pletter.

Hvad kan man bruge de syltede valnødder til, traditionelt er de en del af en plovmandsfrokost med andre syltede varer, ost og koldt kød. De kan også bruges  i okse- eller lammegryderetter (også tærter og pasties!) om vinteren, og om sommeren kan de bruges i en salat sammen med tomater og ledsaget af skaldyr som kammuslinger eller rejer.

Det skal du bruge

Cirka 30 til 40 grønne, umodne valnødder

65 g salt •

1l vand

1 liter cider- eller malteddike

 ▢1/2 spsk knust sort peber

▢1/2 spsk knust allehånde

65g brun farin

Sådan gør du

Kog vand og salt op til en salt lage. Tag nogle gummihandsker på, hvis du har dem, da valnøddejuice vil farve dine hænder i flere uger – og det kommer ikke af.

Når du er iført handsker, stikker du hver valnød med en gaffel flere steder; dette hjælper saltlagen med at trænge ind.

Nedsænk valnødderne i saltlagen og lad dem fermentere i 8 dage ved stuetemperatur. • Fjern valnødderne og læg dem på en bageplade og lad dem ligge udenfor i solen i en dag, indtil de bliver ensartet sorte

Pak valnødderne i patent glas

Bring de resterende ingredienser i kog og hæld over valnødderne.

valnødder i lage

Lad meget lidt plads være i glassene. Forsegl og opbevar et køligt sted, enten i køleskabet eller i en kælder – i mindst en måned, før du spiser dem. Opbevaret på denne måde holder de i et år.

syltede grønne valnødder

Syltede grønne valnødder

Processen med syltede valnødder er slet ikke svær, men det tager mere end en uge. Du skal salte de grønne valnødder i lang tid, før de er klar til at blive syltet ordentligt. Saltningen hjælper med konserveringen og fjerner noget af bitterheden i de umodne valnødder. Når de først er syltet, er de ret holdbare. Valnødderne skal samles i juli inden de danner skald, brug kun valnødder som er hele og pæne uden pletter Hvad kan man bruge de syltede valnødder til traditionelt er de en del af en plovmandsfrokost med andre syltede varer, ost og koldt kød. De kan også bruges i okse- eller lammegryderetter (også tærter og pasties!) om vinteren, og om sommeren kan de bruges i en salat sammen med tomater og ledsaget af skaldyr som kammuslinger eller rejer.
Forb. tid10 minutter
Active Time10 minutter
Samlet tid30 days
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Keyword: valnødder
Yield: 1 glas
Kalorier: 200kcal
Forfatter: Lone

Equipment

  • 1 sylteglas

Materials

  • 30 styk Cirka 30 til 40 grønne umodne valnødder
  • 65 g salt
  • 1 l vand
  • 1 liter cider- eller malteddike
  • 1/2 spsk knust sort peber
  • 1/2 spsk knust allehånde
  • 65 g brun farin Instruktioner

Sådan gør du

  • Kog vand og salt op til en salt lage. Tag nogle gummihandsker på, hvis du har dem, da valnøddejuice vil farve dine hænder i flere uger – og det kommer ikke af.
  • Når du er iført handsker, stikker du hver valnød med en gaffel flere steder; dette hjælper saltlagen med at trænge ind.
  • Nedsænk valnødderne i saltlagen og lad dem fermentere i 8 dage ved stuetemperatur. • Fjern valnødderne og læg dem på en bageplade og lad dem ligge udenfor i solen i en dag, indtil de bliver ensartet sorte
  • Pak valnødderne i patent glas
  • Bring de resterende ingredienser i kog og hæld over valnødderne.
  • Lad meget lidt plads være i glassene. Forsegl og opbevar et køligt sted, enten i køleskabet eller i en kælder – i mindst en måned, før du spiser dem. Opbevaret på denne måde holder de i et år.