Søde syltede grønne valnødder

Søde syltede grønne valnødder

Sharing is caring!

Søde syltede grønne valnødder i en eddike / sukkerlage tilsat rom og eller cognac , samt vaniljestang. Er en god, gammeldags delikatesse. Hvis man er så heldig at kunne få fat på nogle grønne, bløde valnødder, inden skallen forstener.

Syltede grønne valnødder er en unik og særegen delikatesse. Der har sin oprindelse i Nord- og Østeuropa Men som gennem tiden har fundet vej til gourmetkøkkener verden over.

Denne gamle konserveringsmetode sikrer. At de umodne valnødder kan nydes længe efter høstsæsonen og byder på en kompleks smag, der balancerer mellem sødt, krydret og let bittert. Syltede valnødder bruges ofte som tilbehør til oste, kød eller som en del af en dessert.

Høst og Forberedelse

Den bedste tid til at høste grønne valnødder til syltning er i begyndelsen af sommeren, typisk i juni eller juli. Når valnødderne stadig er umodne og deres skaller er bløde og gennemtrængelige. Nødden er på dette tidspunkt grøn og saftig, og den indre kerne er endnu ikke fuldt udviklet. Hvilket gør det muligt at spise hele valnødden uden at fjerne den hårde skal.

De søde syltede valnødder er en oplevelse for smagsløgene. Kombinationen af den søde sirup og de milde krydderier giver en fyldig, karamelagtig smag med subtile noter af vanilje. Valnødderne får en blød og mør tekstur, der smelter på tungen, og den naturlige nøddeagtige smag fremhæves af sukkeret.

Disse valnødder kan serveres på mange måder. De er fantastiske som en del af et ostebord, hvor deres sødme fungerer som en perfekt kontrast til stærke og salte oste som roquefort, gedeost eller en modnet cheddar. De kan også bruges som tilbehør til desserter. – Prøv dem sammen med vaniljeis, eller hak dem fint og drys dem over kager og tærter, for en ekstra luksuriøs touch.

Opskriften på syltede, grønne valnødder med rom er fra 1936 og kan tilskrives den navnkundige Carla Meyer. Der skønt tyskfødt, stiftede Københavns husmoderforening, på initiativ af Thit Jensen. I 1920 foregangskvinde for De Danske Husmoderforeninger.

Det skal du bruge

Ca 30grønne valnødder

vand

1 kg stødt melis, 1 dl vand, 1 1/2 dl eddike pr. Kg valnødder

1 dl 50 procent alkoholholdig, god rom eller cognac

1 stang flækket vanilje pr. kg valnødder

Sådan gør du

De grønne valnødder gennemstikkes på kryds og tværs og lægges i vand i ca. 14 dage. Dette skiftes hver dag mindst 1 gang. Valnødderne koges derefter omtrent møre i vand og er nu sorte.

Der beregnes 1 kg stødt melis, 1 dl vand og 1 1/2 dl eddike pr. kg valnødder. Vand, eddike og sukker koges til en sirup. Valnødderne lægges deri og koges småt, til de er møre. De tages op med hulske og lægges i krukke, hvorefter de overholdes med sirupen og henstår tildækket i 14 dage. 

søde syltede grønne valnødder

Sirupen hældes da fra, gives et opkog, afsvales. Tilsættes 1 dl 50 procent alkoholholdig, rom eller Cognac og 1 stang flækket vanilje. pr. 2 1/2 kg valnødder og hældes på nødderne.

søde syltede valnødder

Søde syltede valnødder

Syltede, grønne valnødder i en eddike / sukkerlage tilsat rom og eller cognag , samt vaniljestang, er en god, gammeldags delikatesse, hvis man er så heldig at kunne få fat på nogle grønne, bløde valnødder, inden skallen forstener.Nødderne skal plukkes i midten af juli måned, – måske kan det lige nås for i år.Opskriften på syltede, grønne valnødder med rom er fra 1936 og kan tilskrives den navnkundige Carla Meyer, der skønt tyskfødt, stiftede Københavns husmoderforening, på initiativ af Thit Jensen. I 1920 foregangskvinde for De Danske Husmoderforeninger.
Forb. tid30 minutter
Active Time14 days
14 days
Samlet tid30 days
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Keyword: valnødder
Yield: 1 glas
Kalorier: 400kcal
Forfatter: Lone

Equipment

  • 1 sylteglas
  • 1 gryde

Materials

  • 30-40 styk grønne valnødder
  • vand så de er dækket
  • 1 kg stødt melis 1 dl vand, 1 1/2 dl eddike pr. Kg valnødder
  • 1 dl 50 procent alkoholholdig god rom eller arrak
  • 1 stang flækket vanilje pr. kg valnødder

Sådan gør du

  • De grønne valnødder gennemstikkes på kryds og tværs og lægges i vand i ca. 14 dage. Dette skiftes hver dag mindst 1 gang. Valnødderne koges derefter omtrent møre i vand og er nu sorte.
  • Der beregnes 1 kg stødt melis, 1 dl vand og 1 1/2 dl eddike pr. kg valnødder. Vand, eddike og sukker koges til en sirup. Valnødderne lægges deri og koges småt, til de er møre. De tages op med hulske og lægges i krukke, hvorefter de overholdes med saften og henstår tildækket i 14 dage.
  • Saften hældes da fra, gives et opkog, afsvales, tilsættes1 dl 50 procent alkoholholdig, god rom eller cognak og 1 stang flækket vanilje pr. 2 1/2 kg valnødder og hældes på nødderne.