april 23, 2021
Syltede rabarber
Sharing is caring!
Jeg elsker rabarber, og lige nu er der store mængder i haven, de er lækre til saft og sirup. eller som syltede som tilbehør til kød. Jeg er gået i gang med at sylte nogle glas som bliver et sødt surt tilbehør.
pluk rabarber, vælg dem som ikke er alt for tykke, skær dem i skiver ca en cm tykke og læg dem i skoldede glas,
Lav en eddike lage
- 4 – 6 stængler rabarber
- 1½ dl. rørsukker eller almindeligt
- 3 dl. vand
- 3/4 dl. eddike
- ½ vaniljestang
Sådan gør du
- Kom rørsukker, vand, æbleeddike i et gryde som varmes op ved middelvarme, og lad det varme op indtil sukkeret er helt opløst.
- Skyl glasset grundigt i skoldende vand.
- Hæld dernæst den varme syltelage over rabarberne, som stilles på køl når glasset er kølet ned.
Så skal glassene med de syltede rabarber bare stå køligt et par uger .
Du kan finde andre sylte opskrifter her Syltede kumquats
hvis du vil prøve at sylte gulerødder japansk stil så har jeg lavet en opskrift her https://japanskmad.nu/syltede-guleroedder-gari/
[zrdn-recipe id=9]