Syltede rabarber

Syltede rabarber

Sharing is caring!

Jeg elsker rabarber, og lige nu er der store mængder i haven, de er lækre til saft og sirup. eller som syltede som tilbehør til kød. Jeg er gået i gang med at sylte nogle glas som bliver et sødt surt tilbehør. 

rabarber

pluk rabarber, vælg dem som ikke er alt for tykke, skær dem i skiver ca en cm tykke og læg dem i skoldede glas,

Lav en eddike lage

  • 4 – 6 stængler rabarber
  • 1½ dl. rørsukker eller almindeligt
  • 3 dl. vand
  • 3/4 dl. eddike
  • ½ vaniljestang

Sådan gør du

  • Kom rørsukker, vand, æbleeddike i et gryde som varmes op ved middelvarme, og lad det varme op indtil sukkeret er helt opløst.
  • Skyl glasset grundigt i skoldende vand.
  • Hæld dernæst den varme syltelage over rabarberne, som stilles på køl når glasset er kølet ned.
syltede rabarber

Så skal glassene med de syltede rabarber bare stå køligt et par uger .

Du kan finde andre sylte opskrifter her Syltede kumquats

hvis du vil prøve at sylte gulerødder japansk stil så har jeg lavet en opskrift her https://japanskmad.nu/syltede-guleroedder-gari/

[zrdn-recipe id=9]