Syltede rødbeder

Syltede rødbeder

Sharing is caring!

Hvem elsker ikke syltede rødbeder som tilbehør til vinter retter ,eller overn på en leverpostej mad.

Rodbeder er en ret billig rodfrugt som kan holde sig hele vinteren, så man kan sylte løbende som de bliver spise. Der er mange forskelige opskrifter på rødbeder, nogle helt plain hvor det bare er sukker og eddike , andre med lidt mere spræl i. Jeg kan godt lide at udfordre de traditionelle retter. derfor bliver min rødbeder med henholdsvis peberrod, som jeg har plantet i haven og varme jule krydderier som kanel og stjerne anis. jeg har fået en helt pose lækre rodbeder fra mine forældres kolonihave så de er hjemme dyrket med kærlighed og uden sprøjtemidler.

Salater: Skær syltede rødbeder med peberrod i tynde skiver og tilsæt dem til grønne salater. Denne kombination tilføjer farve, smag og tekstur til salaten.

Smørrebrød: Brug syltede rødbeder med peberrod som pålæg til åbne sandwich. Kombinationen af smagene giver smørrebrødet en spændende og smagfuld twist.

Burger-topping: Tilføj syltede rødbeder med peberrod som en topping til din burger. Denne kombination kan tilføre en interessant kontrast til kødets smag.

Tapas eller Osteanretninger: Server syltede rødbeder med peberrod som en del af en tapas- eller osteanretning. Denne kombination kan hjælpe med at rense ganen mellem forskellige smagsoplevelser.

Grundopskriften på Syltede rødbeder

1 kg rødbeder

1 spsk salt

Lage

8 dl lager eddike, ingen grund til at bruge dyre æble eddike

500 g sukker

1 tsk atemon

Dette er basis opskriften på syltede rødbeder.

Så kan der leges med krydderier.

Version 1

lidt timian

skiver af peberrod

10 rosa peberkorn

10 allehånde

Version 2

1 kanel stang

10 kardemomme kapsler

en Chile

2 stjerne anis

4 allehånde

Sådan gør du

Skær toppen af rødbederne og kog rødbederne i let saltet vand til de er møre, ca 50 til 60 minutter, når det er kogte hældes vandet fra og de overhældes med koldt vand. så pilles skindet af dem, det plejer at kunne grubbes af med hænderne. det kan være en fordel med hansker. skær rødbederne i mundretter stykker og læg med i rengjorte skoldede glas.

Kog lagen op med sukker, eddike og de krydderier du ønsker i dine rødbeder, når lagen er kogt op tages lagen af varmen og atemon tilsættes. Peberroden må ikke koge da det kan gøre den bitter så den ligges i glasset sammen med rødbederne, hæld den varme lage over rødbederne og luk glasset

syltede rødbeder

Syltede Rødbeder

Hvem elsker ikke syltederødbeder som tilbehør til vinter retter ,eller overn på en leverpostej mad.
Rodbeder er en ret billigrodfrugt som kan holde sig hele vinteren, så man kan sylte løbende som debliver spise. Der er mange forskelige opskrifter på rødbeder, nogle helt plainhvor det bare er sukker og eddike , andre med lidt mere spræl i. Jeg kan godtlide at udfordre de traditionelle retter. derfor bliver min rødbeder medhenholdsvis peberrod, som jeg har plantet i haven og varme jule krydderier somkanel og stjerne anis. jeg har fået en helt pose lækre rodbeder fra mineforældres kolonihave så de er hjemme dyrket med kærlighed og udensprøjtemidler.
Forb. tid20 minutter
Active Time1 time
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Keyword: rødbeder
Yield: 1 portion
Kalorier: 300kcal
Forfatter: Lone

Equipment

  • 1 sylteglas

Materials

Grundopskriften på Syltede rødbeder

  • 1 kg rødbeder
  • 1 spsk salt

Lage

  • 8 dl lager eddike ingen grund til at bruge dyre æble eddike
  • 500 g sukker
  • 1 tsk atemon

Version 1

  • lidt timian
  • skiver af peberrod
  • 10 rosa peberkorn
  • 10 allehånde

Version 2

  • 1 kanel stang
  • 10 kardemomme kapsler
  • en Chile
  • 2 stjerne anis
  • 4 allehånde

Sådan gør du

  • Skær toppen af rødbederne og kog rødbederne i let saltet vand til de er møre, ca 50 til 60 minutter, når det er kogte, hældes vandet fra og de overhældes med koldt vand. så pilles skindet af dem, det plejer at kunne grubbes af med hænderne. det kan være en fordel med hansker. skær rødbederne i mundretter stykker og læg med i rengjorte skoldede glas.
  • Kog lagen op med sukker, eddike og de krydderier du ønsker i dine rødbeder, når lagen er kogt op tages lagen af varmen og atemon tilsættes. Peberroden må ikke koge da det kan gøre den bitter så den ligges i glasset sammen med rødbederne, hæld den varme lage over rødbederne og luk glasset