Syltede grønne tomater

Syltede grønne tomater

Sharing is caring!

Syltede grønne tomater er en super måde at få bruge de umodne tomater og sidst på drivhus sæsonen er der ofte en overflod af dem . jeg kan ikke så godt lide de sødsyltede tomater men denne opskrift giver de syltede grønne tomater som bliver søde ,sure, skarpe, krydrede et super lækkert tilbehør til maden, , de kan gemmes vinteren over, hvis man kan lade dem står så længe, til en portion bruger jeg.

Du skal bruge

1 kg grønne tomater

Trin 1

100 g salt

1L vand

Trin 2

2 dl eddike

2 dl vand

300g sukker

2 cm  frisk ingefær hakket

1 chilie

5 hele allehånde

5 kardemommekapsler

1 spsk koriander frø

3 spsk sennepsfrø

1 fed hvidløg

2 spsk hel sort peber

1 spsk salt

Tilberedning:

Kog salt og vand til saltet er opløst. Køl af. Prik tomaterne med en gaffel og læg dem i saltlagen til næste dag.

Kog vand, sukker, krydderier og eddike sammen til en lage.

Kog tomaterne i lagen i ti min.

Hæld dem op i et dørslag over en gryde.

Prop tomaterne i skoldede glas. Køl lagen af og hæld den over.

vent en måneds tid med at spise af dem.

syltede grønne tomater

Du kan også laves tomat relish Tomat relish

[zrdn-recipe id=21]