Syltede grønne tomater
Syltede grønne tomater er en super måde at få bruge de umodne tomater og sidst på drivhus sæsonen er der ofte en overflod af dem . jeg kan ikke så godt lide de sødsyltede tomater men denne opskrift giver de syltede grønne tomater som bliver søde ,sure, skarpe, krydrede et super lækkert tilbehør til maden, , de kan gemmes vinteren over, hvis man kan lade dem står så længe, til en portion bruger jeg.
Du skal bruge
1 kg grønne tomater
Trin 1
100 g salt
1L vand
Trin 2
2 dl eddike
2 dl vand
300g sukker
2 cm frisk ingefær hakket
1 chilie
5 hele allehånde
5 kardemommekapsler
1 spsk koriander frø
3 spsk sennepsfrø
1 fed hvidløg
2 spsk hel sort peber
1 spsk salt
Tilberedning:
Kog salt og vand til saltet er opløst. Køl af. Prik tomaterne med en gaffel og læg dem i saltlagen til næste dag.
Kog vand, sukker, krydderier og eddike sammen til en lage.
Kog tomaterne i lagen i ti min.
Hæld dem op i et dørslag over en gryde.
Prop tomaterne i skoldede glas. Køl lagen af og hæld den over.
vent en måneds tid med at spise af dem.
Du kan også laves tomat relish Tomat relish
[zrdn-recipe id=21]