Tepache fermenteret ananas drik

Tepache fermenteret ananas drik

Sharing is caring!

Tepache er en fermenteret drik lavet på ananas.

Tepache er en spændende og forfriskende drik, der er nem at tilberede ved hjælp af ananasskræller og lidt krydderier. Det er den perfekte drink, især på varme dage. Tepache er som en let og sød ananasøl, som du sagtens kan lave der hjemme. Du kan nøjes med at bruge skallerne fra ananassen, jeg har valgt at bruge hele ananassen til min tepache. Da de trængte til at blive brugt. Drikken skal stå og fermentere 1-3 dage afhængig af temperaturen, du kan smage på din drik og smage hvornår den er klar, din drik vil få en lav alkoholprocent på 2-4, hvis du ikke stopper fermenteringen vil det enden som eddike.

Det antages, at tepache hjælper med at genoprette tarmfloraen, hvis det indtages før morgenmaden på grund af dets probiotiske indhold. Det har vitamin “C” indeholder antioxidanter

Opskrift.

1 l vand

250 g brun farin

2 modne ananas

2 kanel stænger

Hæld vand og sukker i en stor gryde, og giv det et opkog, til sukkeret er opløst.

Skær toppen af ananassen, og kassér den. Skyl ananassen grundigt. Skær skrællen af, og læg den i gryden med sukkervandet.

Skær ananaskødet i mindre stykker, og hæld dem i sukkervandet sammen med den træede midte tilsæt kanelstænger.

Hæld blandingen i et fermenteringsglas eller en stor beholder lind på låget en gang om dagen så der kan komme ilt til og overtrykket kan komme ud. Lad blandingen stå og fermentere ved stuetemperatur i 1-3 dage. Den er klar, når der er let skum på toppen og små bobler. Smag løbende på blandingen – den skal være let syrlig.

Sigt ananas og krydderier fra, og sæt saften på køl til servering.

Tepache

De fermenterede ananasstykker kan bruges til

Tepache fermenteret ananas drik

Tepache er en spændende og forfriskende drik, der er nem at tilberede ved hjælp af ananasskræller og lidt krydderier. Det er den perfekte drink, især på varme dage. Tepache er som en let og sød ananasøl,
Forb. tid10 minutter
Samlet tid3 dage
Ret: Drinks
Køkken: Mexikansk
Keyword: ananas
Yield: 1 flaske
Calories: 200kcal
Author: Lone

Equipment

  • 1 sylteglas

Materials

  • 1 l vand
  • 250 g brun farin
  • 2 styk modne ananas
  • 2 styk kanel stænger

Sådan gør du

  • Hæld vand og sukker i en stor gryde, og giv det et opkog, til sukkeret er opløst.
  • Skær toppen af ananassen, og kassér den. Skyl ananassen grundigt. Skær skrællen af, og læg den i gryden med sukkervandet.
  • Skær ananaskødet i mindre stykker, og hæld dem i sukkervandet sammen med den træede midte tilsæt kanelstænger.
  • Hæld blandingen i et fermenteringsglas eller en stor beholder lind på låget en gang om dagen så der kan komme ilt til og overtrykket kan komme ud. Lad blandingen stå og fermentere ved stuetemperatur i 1-3 dage. Den er klar, når der er let skum på toppen og små bobler. Smag løbende på blandingen – den skal være let syrlig.
  • Sigt ananas og krydderier fra, og sæt saften på køl til servering.