Valnøddelikør
Selv om det tager tid at lave valnøddelikør, er det bestemt vente tiden vær. Det smager helt fantastisk. Det passer med man starter den om sommeren, hvor valnødderne er friske og grønne. Når det er blevet jul er den klar til at blive gjort færdig,Den kan serveres til julekonfekten. Men man skal have adgang til et valnøde træ, så man kan få fat i de grønne valnødder. Jeg plejer at få min far, til at plukke nogle til mig i juli månede.
Så skal de vaskes og skæres i kvarte. Så ligges de ned i sprit. jeg plejer bare at købe den billig vodka. De skal rystes en gang i mellem. Til at starte med skifter spritten farve til blå og siden helt sort. Nu skal patent glasset bare står ved stue temperatur til november/ december. Så filtreres valnødderne fra og du har et koncentrat som kan blive til lækker valnøddelikør eller valnødde snaps. jeg er mest til likør så det bliver min valnødde koncentrat til.
Du skal bruge
1 kg grønne valnødder
1 l sprit, gerne billig voka
til sirup
600 g sukker
400 g vand
en kanel stang
til Honning karamel
ca 100 g honning
Sådan gør du
De grønne valnødder vaskes og skæres i kvarte. De lægges i et patent glas og overhældes med sprit. Glasset lukkes og omrystes en gang i mellem. Farven vil skifte fra blå til sort. nu skal de bare står ca 6 måneder.
Nå det har stået ca. 6 måneder filtreres valnødderne fra og den sorte koncentrat filtreres genne et kaffe filter så den bliver helt klar.
Nu laves sukker siruppen men en kanel stang. Så det får en snert at kanel smag uden at det bliver for kraftig.
Honning karamellen:
kom honning på en pande og lad det bruse op og karamelliserer. Pas på det ikke brænder. Når det er blevet til karamel tages det af varmen og der tilsættes lidt vand så det holder sig flydende.
Nu skal du til at kombinere din egen valnødde likør, det er svært at give en præcis opskrift, man smager sig frem.
Men mit blandings forhold er sådan :
8 dl koncentrat
4 dl sukker sirup med kanel
100 g honning karamel.
jeg starter med at blande en deciliter hvor jeg smager til hvor sød jeg ønsker min likør. når smager passer laver jeg den store portion.
[zrdn-recipe id=25]