Hindbær granatæble gele
Årets sidste hindbær er høstet og jeg syntes de skulle blive til en smuk hindbær granatæble gele. Som jeg tænkte kunne være lækker i vandbakkelser med flødeskum og denne gele. Den er lavet med granatæbler og citron da jeg fik citroner i overskud da jeg lavede limoncello og jeg elsker granatæbler. det er kun en lille opskrift som giver et enkelt glas gele. men det får en helt fantastisk både smag og farve.
Det skal du bruge
250 g hindbær
2 granatæbler
Saft af 2 citroner
250 g sukker
1 tsk rød marmelade pulver
Sådan gør du
Tag kernerne ud af granatæblerne undgå at få det hvide med, da det e bittert, kom granatæblekernerne i en gryde med hindbærrene og pres citronsaft i, kog det hele op til hindbær er kogt ud, granatæble kerner er svære at få til at briste.
Sigt frugtkødet fra, den rene juice kommes tilbage i gryden og kogte op med sukker, gem lidt sukker til marmeladepulveret. Smag gelen til om den skal have mere sukker eller mere syre, når smagen passer hældes den sidste sukker i med marmelade pulveret og det koges op et par minutter. Tjek på en kold tallerken om gelen er fast nok, inden den hældes på rengjorte og skolede glas.
du kan også lave en marmelade af havtorn Havtorn syltetøj
[zrdn-recipe id=22]