Hyldeblomster sirup

Hyldeblomster sirup er smagen af sommer. Det er så lækkert, på den varm sommerdag med isterninger. Du kan også bruge hyldeblomster sirup til drinks, for eksempel gin.
Det er nemt at lave og de smukke blomster klaser, giver en smuk aromatisk drik. Du skal finde hyld, hvor der ikke er for meget trafik. Så de ikke får for meget trafik os. jeg var afsted på min cykel, ud og plukke blomster. jeg plejer ikke at vaske mine blomsterklaser, bare ryste dem fri for små insekter.
Der kan dog gode gemme sig lidt, men de bliver siet fra, når drikken har trukket. Husk at købe økologiske citroner, da de skal bruges med skrald.



Du skal bruge:
ca 60 blomster skærme.
2 kg Sukker
2 spsk. citron syre
5 Citroner i skiver
3 l Vand
Sådan gør du:
Ryst skærmene forsigtig , så der ikke er for mange insekter i. Klip de fleste stilke af, så du kan har blomster. Læg dem ned i en stor skål, skær citronerne i skiver, og læg dem over på blomsterne.
Kog vand, sukker, citronsyre op og hæld den varme lage over blomsterne, læg en tallerken over blomsterne, så de bliver pressen ned under lagen. Stil det koldt og trække i 3 dage.
Efter 3 dage sies blomster og citron skiver fra. Siruppen skal også lige sies gennem et rent viskestykke. Så siruppen er helt klar og ren. Varm siruppen op til kogepunktet. Hæld det på skolede flasker så prop på og siruppen kan nu gemmes til senere. Når du skal bruge det, fortyndes det ca 1 : 5

Hyldeblomster sirup
Equipment
- 1 skål
Materials
- 60 styk ca 60 blomster skærme.
- 2 kg Sukker
- 2 spsk. citron syre
- 5 styk Citroner i skiver
- 3 l Vand
Sådan gør du
- Ryst skærmene forsigtig , så der ikke er for mange insekter i. Klip de fleste stilke af, så du kan har blomster. Læg dem ned i en stor skål, skær citronerne i skiver, og læg dem over på blomsterne.

- Kog vand, sukker, citronsyre op og hæld den varme lage over blomsterne, læg en tallerken over blomsterne, så de bliver pressen ned under lagen. Stil det koldt og trække i 3 dage.

- Efter 3 dage sies blomster og citron skiver fra. Siruppen skal også lige sies gennem et rent viskestykke. Så siruppen er helt klar og ren. Varm siruppen op til kogepunktet. Hæld det på skolede flasker så prop på og siruppen kan nu gemmes til senere. Når du skal bruge det, fortyndes det ca 1 : 5
Du kan også lave rabarber blåbær saft som er en lækker sommer drik Rabarber blåbær saft



