Kandiserede citronskiver

Kandiserede citronskiver

Sharing is caring!

Da jeg nu snart har lavet mange salt syltede citroner Salt syltede citroner skulle der ske noget andet, og jeg ville gerne lave noget søde med hele citronen som ikke var marmelade. derfor blev det Kandiserede citronskiver. de er både søde og har bitterheden fra skallen. da det hvide har fået lov at blive på.

De Kandiserede citronskiver er nemme at lave, det kræver kun citroner, sukker og vand og lidt vanilie. Samt lidt tid. Men da det er hygge tid betyder det ikke så meget. De passer rigtig godt til et stykke ost.

Det skal du bruge.

8 Øko citroner

900 g sukker

1 l vand

lidt vanilie

Sådan gør du

Vask og tør citronerne, skær dem i så tynde skiver som muligt, fjerne kernerne.

citron skiver

Bland sukker og vand i en gyde og kog det op til sukkeret er opløst, tilsæt citronskiverne og sænk temperaturen så det kun småkoger. lad det stå og simre til skrællen er blevet klar.

citron skiver i gryden

Når de er kogt klare tages citronskiverne op ad lagen og lægges i et rengjort glas.

Lagen koges ind til den tykner. her kan du bare give den fuld skrald, men pas på den ikke koger over.

Det klister over hele komfuret. Når lagen er kogt ind, er den klar til at hælde over de kogte citron skiver og glasset lukkes.

kandiserede citronskiver

Nu er de klar til at gemme, og servere til et lækkert stykke brie, eller blå skimmel ost.

kandiserede citroner på ost

Den overskydende lager hældes på en flaske og smager fantastisk i en gin

Kandiserede citronskiver

Kandiserede citronskiver kan bruges til ost eller drinks
Forb. tid5 minutter
Active Time2 timer
Samlet tid2 timer 5 minutter
Ret: Dessert, Drinks
Køkken: Dansk
Keyword: citroner
Yield: 1 glas
Calories: 400kcal
Author: Lone

Equipment

  • 1 gryde

Materials

  • 8 styk Øko citroner
  • 900 g sukker
  • 1 l vand
  • Lidt vanilie

Sådan gør du

  • Bland sukker og vand i en gyde og kog det op til sukkeret er opløst, tilsæt citronskiverne og sænk temperaturen så det kun småkoger. lad det stå og simre til skrællen er blevet klar.
  • Når de er kogt klare tages citronskiverne op ad lagen og lægges i et rengjort glas.
  • Lagen koges ind til den tykner. her kan du bare give den fuld skrald, men pas på den ikke koger over.
  • Det klister over hele komfuret. Når lagen er kogt ind, er den klar til at hælde over det kogte citron skiver og glasset lukkes.