Mjød eddike

Mjød eddike

Sharing is caring!

Da jeg selv laver mjød, af den honning mine bier producere, tænkte jeg det kunne være sjovt at lave en mjød eddike. Derfor gik jeg på jagt efter hvordan man gør det. jeg fandt en på nettet, som solgte eddikemor over nettet. Så pengene afsted og så bare vente. En uges tid sener komme en lille pose med posten med en stump eddike mor.

I gang sætning

Så skulle der laves mjød eddike. Den fine svamp skulle sættes i gang. Jeg fandt et stort rent henkogningsglas som blev fyldt op men 1/3 vand og 2/3 mjød. Alkoholprocenten må ikke være for høj da svampen så tager skade. Glasset dækkes over med et klæde så svampen kan få luft. Så er det bare at vente.

Jeg har forsigtig lænet lidt på klædet og smagt på eddiken med en ren ske for at se om det var færdig, efter ca 2 måneder var det blevet til eddike og det kan hældes på flasker.  Jeg hældet forsigtig den øverste klar eddike fra og lod det nederst blive tilbage sammen med den nye eddike mor. Så blev der sat endnu en portion i gang. Så er det bare at vente til den næste portion er klar.

Du kan bruge vin eller frugtsaft, hvis du bruger vin skal du fortynde den halv vin og halv vand.

Det skal du bruge

Skaf en eddike mor

333 ml vand

666 ml mjød

Et stort glas

Klæde

En snor

mjød eddike

Mjød eddike

Da jeg selv laver mjød, af den honning mine bier producere, tænkte jeg det kunne være sjovt at lave en mjød eddike. Derfor gik jeg på jagt efter hvordan man gør det. jeg fandt en på nettet, som solgte eddikemor over nettet
Forb. tid10 minutter
Active Time30 days
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Keyword: eddike
Yield: 1 flaske
Kalorier: 120kcal
Forfatter: Lone

Equipment

  • 1 Et stort glas
  • 1 Klæde
  • 1 En snor

Materials

  • Skaf en eddike mor
  • 333 ml vand
  • 666 ml mjød

Sådan gør du

  • Så skulle der laves mjød eddike. Den fine svamp skulle sættes i gang. Jeg fandt et stort rent henkogningsglas som blev fyldt op men 1/3 vand og 2/3 mjød. Alkoholprocenten må ikke være for høj da svampen så tager skade. Glasset dækkes over med et klæde så svampen kan få luft. Så er det bare at vente.
  • Jeg har forsigtig lænet lidt på klædet og smagt på eddiken med en ren ske for at se om det var færdig, efter ca 2 måneder var det blevet til eddike og det kan hældes på flasker. Jeg hældet forsigtig den øverste klar eddike fra og lod det nederst blive tilbage sammen med den nye eddike mor. Så blev der sat endnu en portion i gang. Så er det bare at vente til den næste portion er klar.