Pære kompot
jeg var så heldig at få en masse små pære med hjem og de skal jo bruges til vinterforåd, så derfor er nogle af dem blevet til pære kompot, som kan bruges over på grød, i pandekager, eller på en mad med hytteost.
Du kan vælge at skræl pærerne, det har jeg ikke gjort, det gør kompotten bliver lidt lysere, men det er kosmetisk, jeg vil gerne have min pære kompot lidt rustik når den skal overne på grød. denne opskrift er lidt stærk af ingefær, du kan sætte mængden lidt ned hvis du ikke ønsker den så stærk. eller erstatte ingefær med vanilje.
Sådan gør du :
1 kg pære
2 spsk fint revet ingefær
4 spsk honning
2 spsk vand
2 tsk revet skal af citrus
lidt vanilje
Sådan gør du,
Halver pærerne fjern stilk og blomst og kernehuset, skær pærerne i minder stykker, kom pære ingefær, citrus skal, honning og vand i en gryde. Kog kompotten ved svag varme, til pærerne er møre. rør af og til smag kompotten til hvis den skal have mere honning. du kan blendet kompotten hvis du ikke ønsker den så rustik, kom kompotten på rengjorte glas.
Du kan også lave en lækker abrikos marmelade som passer godt på grød eller hytteost Abrikos marmelade med timian
Pære kompot
Equipment
- 1 gryde
- 3 sylteglas
Materials
- 1 kg pære
- 2 spsk fint revet ingefær
- 4 spsk honning
- 2 spsk vand
- 2 tsk revet skal af citrus
Sådan gør du
- Halver pærerne fjern stilk og blomst og kernehuset, skær pærerne i minder stykker, kom pære ingefær, citrus skal, honning og vand i en gryde. Kog kompotten ved svag varme, til pærerne er møre. rør af og til smag kompotten til hvis den skal have mere honning. du kan blendet kompotten hvis du ikke ønsker den så rustik, kom kompotten på rengjorte glas.