Syltede pære i cognac
Syltede pære i cognac er supper lækkert at have på lager, når der skal laves dessert. de kan serveres med is eller flødeskum. det er bedst at bruge små pære så man kan servere en hel pære når der skal anrettes, de skal skrælles og blomsten skal skæres fra. det må ikke være pære med brune mærker. De syltede pære i cognac kan sagtne står når de er kommet på glas.
Du skal bruge
2 dl Vand
2 dl cognac
6 dl sukker
fint revet citron skal
8 små faste pære
Sådan gør du
Bring vand, cognac, sukker og citronskal i kog i en stor gryde. Skræl pærerne – bibehold evt. stilken. Kom pærerne i lagen og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 min. – eller til de er møre. Tag pærer op og læg det i et rent skoldet glas. Lad lagen koge ved kraftig varme og uden låg i ca. 5 min. Hæld lagenover pærerne og lad dem køle af. Tilsæt 1-2 spsk cognac og smag til.
Du kan også sur syltede pære så det kan bruges som tilbehør til varme retter Eddikesyltede pærer
[zrdn-recipe id=17]