Chai sirup
jeg elsker den krydrede indiske chai te men syntes den chai te man køber færdig i supermarked er for sød og for dyr, det super nemt at lave. Ved at lave en krydret sirup på forhånd kan teen laves på få minutter. Jeg tåler ikke for meget mælk så denne chai kan nemt laves med andre alternativer som soyamælk, eller de andre plantebaserede mælketyper. du kan krydder din chai sirup med dine ynglings krydderier. det er ofte de varme krydderier som anvendes, men du kan også lave en vanilie chai. du bestemmer selv hvilekn retning din chai sirup skal tage, jeg har lavet et forslag her.
Chaisirup
1 l vand
10 kardemomme kapsler,
3 hele stænger kanel
3 stejernanis
1 spsk neliker
10 allehånde
5-6 cm hel ingefær
1 spsk koriander frø
appelsinskal
1 kg sukker
Kog alle krydderierne op og lade det koge ca 20 min lad det står og trække en time, si de hele krydderier fra og tilsæt sukker og kog siruppen op til sukkeret er smeltet , lad det hele køle med og hæl det på flasker som stilles på køl til det skal bruges.
Når du gerne vil have en lækker kop Chai laver du en stærk kop te, varmer mælken , det hele blandes og der tilsættes en del sirup alt efter smag.
du kan også prøve at lave en Thai te Thailandsk is te
Chai sirup
Equipment
- 1 gryde
- 1 flaske
Materials
- 1 l vand
- 10 styk kardemomme kapsler
- 3 styk hele stænger kanel
- 3 styk stejernanis
- 1 spsk neliker
- 10 styk allehånde
- 5-6 cm hel ingefær
- 1 spsk koriander frø
- 1 styk appelsinskal af en appelsin
- 1 kg sukker
Sådan gør du
- Kog alle krydderierne op og lade det koge ca 20 min lad det står og trækker en time, si de hele krydderier fra og tilsæt sukker og kog siruppen op til sukkeret er smeltet, lad det hele køle med og hæl det på flasker som stilles på køl til det skal bruges.
- Når du gerne vil have en lækker kop Chai laver du en stærk kop te, varmer mælken, det hele blandes og der tilsættes en del sirup alt efter smag